MongoliëDownload je gratis e-book

Heerser van de Grote Zee

Ulaanbaatar, de Rode Held. Nationaal park Gorkhi – Terelzj. Gastvrijheid in een Mongoolse ger. Ovoos en sjamanen. De Gesel Gods en de Grote Muur. Dzjenghis Khan, de Man van het Millennium. Het grootste ruiterstandbeeld ooit. Koeblai Khans erfenis.

Volk op drift

Mörön, op de drempel van de Siberische taiga. De agonie van Chingünzjav. Khövsgöl Nuur, de Blauwe Parel van Mongolië. Koolmonoxide in de ger. De tragiek van de Tsaatan. Rendieren, jaks en Bactrische kamelen.

Overleven in de halfwoestijn

De Gobi, een halfwoestijn. De vlammende rotsen van Bayanzag. Munkh Erdenet, de kamelenkweker. Degustatie van hormog, airat en aarul. Nationaal park Gurvan Saikhan. Zandduinen in Khongoryn Els. Zandstorm boven het gerkamp. Batsuch, de paardenkweker. Yolyn Am, de Vallei der Lammergieren.

Ouder dan Yellowstone

De veerkracht van Gandan Khiid. De voeten van de Boeddha. Bogdkhan Uul, oudste natuurpark ter wereld. Kraterparcours naar Mandshir Khiid. Vreemde attributen van monniken.

Stof is al wat rest

Milieuwetenschappen en wandelmonniken. Tragedie in Erdiin Khambiin Khiid. Duinen in Mongol Els. Karakorum, legendarische hoofdstad. Europeanen aan het Mongoolse hof. Het aanzien van Erdene Zuu Khiid. Trots op het Groot Mongoolse Rijk. Graf van een edelman. Nationaal park Khustain Nuruu. Jagen op przewalskipaarden.

Slechts twintig minuten van Mongolië

Zanabazar, Michelangelo van de Steppe. Heroïek op het Sükhbaatarplein. Bataar, neefje van tyrannosaurus rex. Nationaal museum. Zaisan Hill. Onder de knoet van Rusland, China en Japan. Vergane glorie in Bogd Khan. Choijin Lama, het staatsorakel. Mongolen, Europeanen en hun oorlogen.

Drie mannelijke spelen

Naadam, de jaarlijkse nationale spelen. Tumen Khishigten, de elitetroepen van Dzjenghis Khan. Worstelen, boogschieten en paardrijden. Naar Khui Doloon Khudag. Acrobaten en krijgers te paard. Verbeten jonge ruiters.