Over Pacomaja

English version

Reizen zonder je zetel te verlaten, dat is wat Pacomaja jou wil bieden. Onze website bundelt reisverhalen, reiscursiefjes en fotoreportages van over heel de wereld. Meer dan 150 e-books, geïllustreerd met meer dan 10 000 foto’s, laten je wegdromen naar de meest uiteenlopende plekken op aarde.

Surf naar een van onze wereldkaarten of landenlijsten, klik een reisverhaal aan en laat je meevoeren op boeiende tochten door fascinerende gebieden. Of opteer voor een pakkend reiscursiefje in de vorm van een kortverhaal. Of geniet van een indringende fotoreportage met gesproken of geschreven commentaar. Welke keuze je ook maakt, satellietbeelden heb je steeds binnen handbereik. Even op de geolink klikken en je kijkt neer op de plek waar het verhaal zich op dat ogenblik afspeelt.

Alle e-books zijn als klassieke webpagina’s in html-formaat beschikbaar. Je kan er dus op elk beeldscherm mee aan de slag, van smartphone en tablet tot laptop en pc. Ben je op een pc of een laptop actief, ga dan liefst voor het pdf-formaat, want dan komen de foto’s beter tot hun recht. Wil je daarentegen de teksten op een e-reader lezen, wil je de teksten vertalen of wil je ze via voorleessoftware beluisteren, opteer dan voor de epub-bestanden.

Let wel, alle teksten en foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd. Downloaden voor privégebruik of voor gebruik in het onderwijs, dat mag je zonder enige beperking. Commercieel gebruik van teksten, foto’s of kaartjes is echter niet toegestaan.

Het aanbod op Pacomaja neemt voortdurend toe. Geregeld verschijnt een nieuw reisverhaal, reiscursiefje of fotoreportage. Wil je daarvan op de hoogte blijven, raadpleeg dan onze rubriek Nieuwsbrief.

Teksten en foto’s: Jaak Palmans
Cartografie en website: Jacques Denies
Beeldscanning: Marleen Coenen
Commentaarstem: Jacqueline Palmans
Geluidsopnamen: Patrick Ooms
Contact: info@pacomaja.be