Over Pacomaja

Pacomaja bundelt reisverhalen en reiscursiefjes over verre bestemmingen. Via teksten, foto’s, kaartjes en hyperlinks verken je de wereld op een boeiende, deels interactieve en soms ludieke manier - reizen vanuit je zetel dus.

Dat kan zowel in pdf-formaat als in epub-formaat. Het pdf-formaat met zijn vaste lay-out laat de foto’s het best tot hun recht komen op een groot scherm (bij voorkeur 16:9 of 16:10), zoals bij een desktop of een laptop. Het epub-formaat met zijn flexibele lay-out is vooral handig op een tablet met e-readersoftware of op een e-reader. Speciaal voor e-readers met beperkte grafische mogelijkheden is bovendien een epub-formaat zonder afbeeldingen beschikbaar. Dit laatste is ook de beste optie om de teksten via voorleessoftware te beluisteren. Zo kan ook een lezer met een visuele beperking virtueel op reis trekken.
In beide formaten kan je bij elke bezochte site een geolink aanklikken. Die brengt je via de satellietweergave van Google Maps ter plaatse, zodat je de omgeving op interactieve wijze kan verkennen. Kantel meteen de schermweergave met de Ctrl-toets en de linkermuisknop, zodat je die bergen in al hun grootsheid kan observeren!
De reisverhalen en de reiscursiefjes zijn op twee manieren toegankelijk:
• via de wereldkaart - de boeiendste manier om regio’s overal ter wereld te verkennen;
• via een alfabetische landenlijst - vooral handig als je in een bepaald land geïnteresseerd bent.

Alle teksten en foto’s van Pacomaja zijn auteursrechtelijk beschermd. Je mag ze vrij downloaden voor privé-gebruik of voor gebruik in het onderwijs - dit laatste moedigen we uitdrukkelijk aan. Commercieel gebruik van de teksten, de foto’s of de kaartjes is evenwel niet toegestaan.

Het aanbod op Pacomaja wordt voortdurend uitgebreid. Geregeld verschijnen nieuwe reisverhalen en reiscursiefjes. Raadpleeg onze rubriek “Nieuwsbrief” als je op de hoogte wil blijven.

Teksten en foto’s: Jaak Palmans
Cartografie en website: Jacques Denies
Contact: info@pacomaja.be