BorneoDownload je gratis e-book

De meerwaarde van de palang

Kota Kinabalu, hoofdstad van Sabah. Signal Hill en de Clock Tower van Atkinson. Nachtmarkt aan het waterfront. Langhuizen en koppensnellers in Borneo. De tropische eilanden van de Abdul Rahman-archipel. Door het mangrovebos van Pulau Gaya. Agamen en varanen.

Rendez-vous met vleermuizen

Palmolieplantages versus regenwoud. Het nationaal park van Mulu. Huiselijke Penan in Kampung Long Iman. Neusfluiten en blaaspijpen. Kalksteengrotten in Gunung Mulu. Maanmelk en fytokarst. Vleermuizen en salanganen. Eva’s douche in de tuin van Eden. Samen de boom in.

Het land van de Witte Radja’s

Kuching, hoofdstad van Serawak. Feest in Hong San Si. Het nationaal park van Bako. Mutslangoeren, neusapen en java-apen. Wenkkrabbetjes en slijkspringertjes. Drijfzand in het mangrovebos. De bedrijvige markt van Serian. De Bidayuh van Kampung Mongkos. Rubber en peper bij de vleet. De maag van de krokodil.

De man van het oerwoud

Het broeierige Sandakan. Orang-oetans in Sepilok. Het wedervaren van nummer 682. Lampongapen en java-apen. Het vernuft van cicaden. Wel en wee van de Maleise beer. De drukke markt van Sandakan. Meanderen op de Kinabatangan. De dwergolifant van Borneo. Neusapen in Sukau. Vreemde vogels langs de Menanggul.

Het dak van Borneo

Zwaluwnestjes, een delicatesse. Ranau en de dodenmarsen. De groentemarkt van Kundasang. Het nationaal park van Mount Kinabalu. De flora van het bergregenwoud. Juweelorchideeën, vleesetende planten, reuzenmos en het venusschoentje van Rothschild. De zeldzame kinabalukitta.