ArgentiniëDownload je gratis e-book

Evita, Maradona, Bergoglio en de anderen

Buenos Aires, de Europese. Paarse lente en pendelende porteños. Bewogen geschiedenis van Plaza de Mayo, Casa Rosada, Cabildo, Metropolitana. Stille schreeuw tegen verdwijningen. Blauwgele snoepjesdoos in La Boca. Wrok tegen Britten. Grafconcessies op La Recoleta. Koloniale charme in Basílica Nuestra Señora del Pilar. Elektromechanische bloem.

Zuidkapers op de kust

Magelhaenpinguïns, gordeldieren en guanaco’s op Punta Tombo. Zuidkapers, zeeleeuwen en zeeolifanten op Península Valdés. De breuk met Antarctica. Een Argentijnse Robin Hood? De grootste dinosauriër ooit.

Het einde van de wereld

Recidivisten in Ushuaia. Adrien de Gerlache overwintert op Antarctica. Vuurtjes in Tierra del Fuego. Cool volkje, die Yahgan. Trein naar het einde van de wereld. Schijnbeuken en indianenbrood. Kaalslag door mensen en bevers. Rotspunten in het Beaglekanaal. Zeeleeuwen en aalscholvers. Kelpganzen en zuidpoolkippen.

Gletsjers die geen krimp geven

Bont gevogelte in El Calafate. Staalblauwe lucht, krijtwitte sneeuwpieken en statige gletsjers in Los Glaciares. Perito Moreno is niet te stuiten. Spektakel bij de ijsbrug. IJsbergen op het meer. Upsala verliest van zijn pluimen, Spegazzini blaakt van gezondheid. Porteño’s, mate en tango.

Chili

Torens van graniet, luchten van azuur

Fjord van de Laatste Hoop. Sabeltandtijger klist mylodon. Cerro, Cuernos en Torres del Paine. Gaucho’s en guanaco’s. Azuurblauwe lagunes en imposante watervallen. Pantoffelplantjes, vuurstruiken en baardmos. Nunataks onteren Grey. Lam aan het spit.

Chili | Argentinië

Demonen in de sneeuw

Koloniale architectuur in Puerto Varas. Dwars door de Andes over drie meren, Che achterna. Osorno, de volmaakte. Calbuco, de actieve. Puntiagudo, de spitse. Tronador, de bulderende. Het alpiene Bariloche. La mítica ruta door Nahuel Huapi. Andescondors boven het amfitheater. Dodelijke bamboe, sprookjesachtige arrayán.

Argentinië

It takes one to tango

De koning van de tango. De elastieken benen van berooide inwijkelingen. Zomer in het land. De Escuela Flamenca. Kunst en propaganda. De tunnels van de jezuïeten.