Zimbabwe
Download je gratis e-book

Olifanten aan de voordeur

Een schuimend litteken in de aarde. Honderd biljoen dollar op zak. De woonerven van de Nyumbia. Het Zuiderkruis wijst de weg. Gewapende escorte bij het ontbijt. In de verte brult de leeuw. Een olifant in musth. Kennismaking met de Ugly Five. Olifanten tussen de hutten. Het droeve lot van Cecil de leeuw.

Botswana

Wij zijn de indringers

Land van de Tswana. Drukte op de oever van de Chobe. Het zachte gras van Sedudu. Opgepast, leeuw in de buurt. Indringers op hun plaats gezet. Levendig spektakel, overal waar je kijken kunt. Het probleem met Namibië. De mythe van het olifantenkerkhof. De giraffe drinkt.

Namibië

Het kleine zusje van de Okavango

De bank heeft vier poten. Waar litschies zich thuis voelen. Confrontatie met een dikkerd. Struinen door een openluchtapotheek. Dood met de kogel. Olifantenmigratie dwars door Bwabwata. Politieke instabiliteit tot in de brousse. De levende cultuur van de Mafwe. Vogels te kust en te keur.

Zimbabwe | Zambia

De rook die dondert

Koloniale grandeur. Wilde dieren in de straten. Torenhoge nevels, bulderend geweld. Nieuwe kloof in de maak. Na-ijver tussen de Grote Drie. Brug in de regen. Een voedzame delicatesse. Hart voor Afrika. Water in alle vormen, kleuren en klanken.