IndiaDownload je gratis e-book

Veel te goed voor gewone mensen

De uitlopers van de Himalaya. Langs het smalspoor naar Darjeeling. Nevels rond Tiger Hill. Lamaïsme voor dummies. Het klooster van Yiga Choling. De Tibetaanse diaspora. Panters in soorten. Controverse rond de Everest. Devotie op Observatory Hill. Drukte op Chowrasta. Theorie en praktijk van de thee.

Vaticaan zonder paus

Begerige ogen op Sikkim. Heilige man op bezoek in Pemayangtse. Het heilige meer van Khecheoparli. De chögyal bedreigd in Rabdentse. Rumtek, Vaticaan van de zwartkappen. Gangtok, de hoofdstad. Weerbare monniken in Enchey. Het vruchtbare Kalimpong. De kloosters van Tharpa Choling en Thong Sa. Sonore stemmen in Zangdok Palri Phodang.

Bhutan

Tot waar de steen van de bergen rolt

Coronation Bridge over de Teesta. Laaglandthee. Phuntsholing, de poort van Bhutan. Boogschutters en pelgrims. Shabdrung, de Blauwbaard. Een moderne koning. Torma’s, tsatsa’s en chortens. Simtokha Dzong. Thimpu, hoofdstad zonder verkeerslichten. Changangkha Lhakhang. De spuuglelijke takin.

De verborgen schatten van de goeroe

De demonen van Do Chhu La. Drukpa Kunley, de goddelijke gek. De majestueuze dzong van Punakha. Rampspoed in Wangdi Phodrang. Verrassing in Chen Dep Chi. Jaks en langoerapen. Bumthang, het hartland. Kloosters van Tamshing, Jampa en Kurley. Wijze woorden van de lama. De dzong van Jakar. Terma’s in het brandende meer. Nonnenklooster in de bergen.

Op de rug van een tijgerin

Strategische dzong in Trongsa. Van de middeleeuwen naar de 20e eeuw. Gangteng. De vruchtbare Phobjikhavallei. Roadblocks regelen het verkeer. De dzong van Thimpu. Mountainbikes en begrafenisrituelen. Goeroe Rinpoche achterna. Taktshang Goemba, het Tijgersnest. 108 tempels op één dag. De schutters van Paro.