KeniaDownload je gratis e-book

Gezocht – De Samburu Five

Een lappendeken van volkeren. Slapen als prinses, ontwaken als koningin. De gazelle die giraffe wou zijn. Hondstrouwe dikdiks. Vergeefse sprint van de cheeta’s. Moordenaar betrapt. Beisa overtroeft dromedaris. Hutjes voor nomaden. De queeste naar water. Ook dikhuiden rouwen, ook giraffen vechten.

Doe eens een vulkaan cadeau

De groene flanken van de vulkaan. Wellness voor dikhuiden. Trekmieren in de broek. Het moeras als rustoord. Getuige van een wurgmoord. Eensgezind rond Mount Kenya. Zoete wraak van een bolleboos. Oost-Afrika op drift. Flamingo’s bij de vleet. Soms wit, soms zwart, altijd grijs. Luipaard op pad.

Een miljoen gnoes. Of toch niet?

Masai Mara, de magie van het gevlekte land. De ene safari is de andere niet. Archetypisch beeld van Afrika. Honderd is geen miljoen. Mooi op rij, die gnoes en zebra’s. De neus in het zand, die topi’s. Antidotum tegen decadentie. Eindelijk, daar zijn ze. Cheetabroers aan de lunch. Met zes op een schoolbankje.

TanzaniaEten of gegeten worden

Wat de Serengeti bijzonder maakt. Strijd op leven en dood. De neus van de gnoes en de ogen van de zebra’s. Tseetseevliegen bijten soms (niet). Bavianen verdrijven leeuwin. Achtduizend geboortes per dag. Altijd heibel bij de nijlpaarden. Grazen waar geen gras is.

Op de bodem van de vulkaan

Geen akkefietje, zo’n scheur in het aardoppervlak. Speuren tussen de vulkanen. Eindelijk een bot voor Mary Leakey. Voetsporen die geschiedenis schrijven. Masai springen naar de sterren. Leven en dood in de Ngorongoro. Te koud om te kibbelen. Hyena’s verdrijven leeuwen. De gedrevenheid van de Grzimeks.

Alleen wat vogels en wat apen

Boom der liefde. Verdoken leven, stille kracht. Rare jongens, die meerkatten en die nimmerzatten. Het sexy kleurtje van de vervetaap. Druk gefladder rond de hippopool. Niet aanlokkelijk, die Rivier der Muggen. De omnivalente banaan. Niet roeren in het bier. Bananenbier. Ebbenhouten ujamaa’s.

KeniaRennen voor je leven volstaat niet

Waar olifanten heersen, met dank aan het moeras. Etalage van de dood. Zonder ervaring ontkom je niet aan de snelste ter wereld. Wat een drol ons leert. Extreme omstandigheden, extreem gedrag. Een smid met vleugeltjes. Kilimanjaro blijft enigmatisch. Olifant met oedipuscomplex.Pacomaja Reisverhalen Reiscursiefjes Fotoreportages