USADownload je gratis e-book

First Nations in de kijker

De rijke verscheidenheid van de First Nations. Langhuizen, crests en totempalen. Schenk eens een copper tijdens een potlatch. Hoe eb en vloed ontstonden. Een archipel van elfhonderd eilanden. Zeg niet Eskimo tegen een Inuit. Zestig spannende minuten. De desastreuze invasie van Russische pelsjagers. Parka’s en umiaqs voor de jager.

Twee jaar te laat op ‘t appel

Steeds smaller, steeds hoger, steeds indrukwekkender. Een zeekapitein met een neus voor vastgoed. Goudzoekersstad met wildwestsfeertje. Het dodelijke Chilkoot Trail. De wijsheid van de mounties. History is nog steeds his story. De held, de haai en het hoertje.

CanadaAlleen op de wereld

Subarctische alpiene toendra. Bergmeren als parels aan een snoer. De kleinste woestijn ter wereld. De machtige Yukon wijst de weg. Bergtoppen, sparren en meren. Bosbranden als bosbeheer. Relicten uit de tijd van de dino’s. Niet voor doetjes, die Five Fingers Rapids. Bevers aan de slag. Een zon die nauwelijks ondergaat.

Die zondag op de oever van Rabbit Creek

Een vloot van zevenduizend bootjes. Te laat op ’t appel. Moddervlakte wordt stad. Hoertjes ruimen veld voor beschaving. Verraderlijke permafrost. Bank in nesten. Inspiratie voor Charles Chaplin. Fortuin voor enkelen, armoede voor velen. Placer gold mining in de praktijk. Per toeval ontsnapt aan pokken, mazelen en influenza.USA Alaska Panhandle | Canada Yukon | Reisverhaal