Nieuw-Zeeland | ZuidereilandDownload je gratis e-book

Een luis met een staartje

Krachtige getijstromen in Straat Cook. Een gramper waar je op kan rekenen. Wijnvaten in de woelige rivier. Honingdauw uit roetzwarte schimmel. Slecht nieuws in Christchurch. Boomvarens en baardmossen aan een paradijselijke kust.

Gletsjers in het regenwoud

De Nieuw-Zeelandse Alpen tegemoet. Zeeberen in geuren en kleuren. Een reus bakt pannenkoeken. Goud in vele soorten – zwart, groen en geel. Van tussen de palmbomen naar de gletsjer wandelen. Brug aan diggelen. Kolonisatoren van de rotsen. Kleine stippen op het sneeuwveld.

Wereldhoofdstad van de adrenaline

Sprookjesachtig regenwoud met smurfenpaddenstoelen. The Perfect Reflection. Van gletsjervallei tot canyon. Otago’s grootste goudmijn. Ook de Chinezen doen mee. Niet voor doetjes, deze sporten. Shell shock in Passchendaele. Het hart van het monster klopt nog steeds. Zondvloed, koude en scheurbuik – welkom in Skippers Canyon. Littekens van de goudwinning. De lelijkste barmeid.

Snuffelen aan het ongerepte

Diepe fjorden, ongerepte gletsjervalleien. De takahē herontdekt, de kākāpō gered. Titanenwerk bij de Homertunnel. Betoverend woud bij The Chasm. Diepzee voor het grijpen in Milford Sound. Een tuimelaar slaapt maar half. Malle meeuwen, die witkopalbatrossen.

Een vleugje Schotland

Het Edinburgh van Nieuw-Zeeland. Argwaan voor de Russische tsaar. Zeeleeuwen uit Antarctica. Straffe vogels, die koningsalbatrossen. Geen racisme bij de aalscholvers. Geeloogpinguïn in gevaar. Blauwe dwergpinguïn stelt het goed, dank u.

Een opstapje naar de Everest

Dagzomende kleefstenen in Moeraki. Waterkracht genereert elektriciteit en sociale zekerheid. Ontkomen aan de bulldozers. Stralende Mt Cook in loepzuivere lucht. De lelie die geen lelie is. IJsschotsen in het gletsjermeer.

Stad in shock

De onmisbare bordercollie, een standbeeld waard. Wol versus nylon en fleece, een ongelijke strijd. Word je geschoren, dan moet je stilzitten. Een beving teveel. Nog niet bekomen van de aanslag. Een kathedraal van karton. Een verrassing van formaat.