Nieuw-Zeeland | Zuidereiland

English version

Lees verder in je e-book naar keuze

Een luis met een staartje

Even na acht klimmen we in de Ferry Terminal aan boord van de MV Kaitaki voor de overtocht van het Noordereiland naar het Zuidereiland. De grootste veerboot van Interislander is dit. Verspreid over tien dekken vind je hier de nodige faciliteiten voor zeshonderd auto’s en 1 350 passagiers – inclusief cafetaria, restaurants en zelfs slaapkajuiten.
Twintig voor negen gaat de voetgangersbrug los, een kwartiertje later …Gletsjers in het regenwoud

Wet Coast, zo noemen ze de West Coast ook weleens. Eén dag op twee kan je er regen verwachten. Op jaarbasis levert dat een waterkolom van ongeveer 2 850 mm – het drievoudige van België. Maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat we hemelwater te duchten hebben. De zon straalt aan de blauwe lucht en de weersvoorspellingen laten uitschijnen dat daar voorlopig geen verandering in komt.
Waarom we ons überhaupt in deze natte oorden wagen? Dat heeft…Snuffelen aan het ongerepte

Als parels aan een snoer, zo rijgen zich de nationale parken op de westkust van het Zuidereiland aan elkaar. Met als kroon op het werk Fiordland, helemaal in de zuidwesthoek, het grootste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Met 12 607 km² is het bijna zo groot als het hele Vlaams Gewest.
Sedert de gletsjers zich na de laatste ijstijd teruggetrokken hebben, is …Een vleugje Schotland

Nevelslierten hangen laag boven de graslanden. In het oosten werkt de zon zich langzaam aan het firmament omhoog. Dat vermoeden we althans, want het gebeuren speelt zich helemaal achter de wolken af.
Even na acht hebben we Te Anau achter ons gelaten. Tot een eind in de namiddag …Een opstapje naar de Everest

In heel het land zitten er zware regens aan te komen – van Auckland op het Noordereiland tot Franz Josef op het Zuidereiland. Kortom, overal waar we de afgelopen weken vertoefd hebben. Maar net niet waar de komende dagen onze bestemmingen liggen. We kruipen weer eens door het oog van de naald.
Op deze zondagochtend liggen ...Stad in shock

Voor het eerst in bijna twee weken zit het ons niet mee. Zwarte, donkere wolken hangen laag boven de Hookervallei. Van Mount Cook is geen spoor meer te bekennen.
Het regent lichtjes als we even na acht onze laatste dag aanvatten. Maar echte nattigheid blijft uit. Vrij snel …