ArgentiniëDownload je gratis e-book

Langs cañóns en quebrada's

Koloniale charme in Salta, Molinos en Cachi. Bizarre rotsformaties in de quebrada’s van las Conchas en las Flechas. Verheven wijngaarden in Cafayate. Het mysterieuze Quilmes. Reuzencactussen in Los Cardones. De duizelingwekkende Cuesta del Obispo.

De koninklijke weg naar de puna

De imposante Quebrada de Humahuaca. Geneugten van yerba mate en coca. De pucará van Tilcara. De kleurrijke bergwanden van Maimará en Purmamarca. De cabildo van Humahuaca. De rode kapelletjes van Gauchito Gil. De ruggengraat van de duivel.

Bolivia

Butch Cassidy en Sundance Kid achterna

Onrust in Potosí. Aimara versus Quechua. Te paard in Tupiza. Tussen cactussen en cañóns. De vurige formaties van Puerta del Diablo, Cañón del Inca en Cañón del Duende. Zadel zonder paard in El Sillar. La Poronga zonder schaamlapje. Misrekening bij de Dode Koe. De desolate puna.

Zoutmeren, vulkanen en een snuifje borax

Het zoutmeer van Uyuni. Het mijnwerkersstadje Colchani. Zouthotels, grotten en chullpa’s. De cardóncactussen van Isla Incahuasi. De geometrie van zoutkorstjes. Kerkhof voor treinen. Flamingo’s in soorten. Lagunes in geuren en kleuren. Bijna vijfduizend meter hoog. Bomen van steen. Solfataren met een geurtje. Salvador Dalí aan het werk. De perfecte kegel van de Licancábur.

Chili

De droogste plek op aarde

Vulkanen bij de vleet. San Pedro de Atacama. Een kerk van adobe en cactus. Negen jaar geen regen. Godsgeschenk voor astronomen. Toconao, de landbouwoase. Laguna Chaxa, de kruimeltaart. De verbluffende Valle de la Muerte en Valle de la Luna. Hoor het zout kraken. Zonsondergang in het oosten. De geisers van El Tatio. Vicuña’s tussen paja brava. De charme van Machuca.