TaiwanDownload je gratis e-book

Paria onder de naties

Een stukje Japan in China. Ingenieurs met branie. Het kunstige van kochi. Hoera, de Boeddha is jarig. Kletterende bwa bwei. Geheim wapen van 660 ton. Van generaal tot god. Litteken in het landschap. De aardbeving ontrafeld. Reuzen in de nevels. Het mysterie van de motten. Frenzy rond de Jadeberg.

Vertrappel de regenworm niet

Bakermat van Taiwan. Hollands glorie in het Verre Oosten. Volkse devotie bij de goddelijke koppelaar. Soberheid troef bij Confucius. Kloosterling voor één etmaal. Sociaal boeddhisme met een mercantiel kantje. Kalligrafie voor dummy’s. Nog maar eens een tand van de Boeddha.

Een barst in het marmer

Natuur neemt over van cultuur. De hete tranen van de aarde. Onvergeeflijke flater. Taifoens laten zich niet temmen. Aquacultuur voor dummy’s. Geen werelderfgoed. Tunnels, tempels en vallende stenen. Zet op, die helm. Met de bezem op de scooter. Steile rotsen, azuurblauwe zee. Kraak eens een kraakbeen.

Gedeelde erfenis

Het goud van Marco Polo. Kroonprins stuurt zijn kat. Delicatesse met een geurtje. Haaienvinnen en zwaluwspeeksel voor fijnproevers. De monnik en het monster. Verheerlijking van de generalissimo. Roofkunst of erfgoed? Van aardewerk tot porselein. Het probleem met de neushoorns. Onverwerkt verleden, onzekere toekomst.