MarokkoDownload je gratis e-book

Karavaanroute door het hooggebergte

Waar het echte Afrika begint. De ruggengraat van Marokko. Een ksar zoals je alleen in de film ziet. De berbers van het zuiden. Stad zonder geluid. Diepe kloven en vulkanische plooien. Land van kashba’s en palmoases.

Op de drempel van de woestijn

De route van de kashba’s. Eeuwenoud vernuft in verrassende oases. Dadelpalmen met aids. Het monumentale van een canyon. Foggara’s en fossielen bij de vleet. De luxe van een riad. Knooppunt van karavaanroutes. Ezels zonder parkeerschijf. Op weg naar de hoogste duin.

De mooiste medina ter wereld

Arabieren grijpen de macht. Land van contrasten. De apen van de Atlas. Het Toscane van Marokko. Pronken met vloermozaïeken. La surprise de Volubilis. Nazaten van de Profeet. Met z’n allen naar de Dood. De klokken van de sultan staan er nog. Drie steden in één. Enkele eeuwen terug in de tijd.

Portugezen en piraten voor de kust

Te strippen kurkeiken. Te duchten zeerovers. Van konvooi naar cabrio. Klepperende snavels in de grafstede. Cycladen in Marokko. De moskee die niemand wou. De cisterne die iedereen vergat. Geiten in de boom. Baboesjes aan de muur. Iconische skyline. Medina in de greep van Vauban.

Een plein als geen ander

Eeuwenoud, die rode muur. De minaret die je te paard beklimt. Een plein als geen ander. Pracht en praal in de medresse. Het museum overschaduwt zijn kunstwerken. Voor elke kwaal een kruid. Wel en wee in de harem. De graven die niemand mocht zien. De groene vallei, minder onschuldig dan ze lijkt. Het huis van de molenaar.